Всичко е във въздуха!

С ПЪЛНА СКОРОСТ НАПРЕД ЗА ТЕРМОПОМПИТЕ ВЪЗДУХ/ВЪЗДУХ В NIBE

Nibe Aria

 

Измина почти точно една година, откакто NIBE представи своите чисто нови термопомпи въздух/въздух  на търговското изложение в Стокхолм. Продажбите вече са в ход и все повече и повече инсталатори виждат новата продуктова гама като начин за увеличаване на приходите.

В продължение на много години, ТЕРМОПОМПИТЕ ВЪЗДУХ/ВЪЗДУХ са представлявали пазар със странни тенденции.Поръчки по пощата, електронно – on-line закупуване и продажби в магазините тип DIY, заедно с друга битова електроника и домакински уреди, са формирали ниски нива на печалбите и намаляване на доверието в продуктите.

Сега вече настъпва промяна. Jonas Thörnqvist, който отговаря за термопомпите въздух/въздух в NIBE, споделя: „ Ако все пак се мисли, че могат да се направят лесни пари от сектора, това може да се превърне малко като ситуацията в Клондайк. Сега чувстваме, че пазарът е узрял и клиентите разбират, че има разлика между предлаганите продукти в магазините с ниски цени и продуктите, които излизат от представители на производителите с традиции в бранша. Разликата ще се усети при тези, които продават и които инсталират продуктите.”

НОВ ЗАКОН СПИРА ПРОИЗВОЛНАТА ТЪРГОВИЯ

Според новото законодателство в Швеция, въведено на 1 януари, всеки, който продава термопомпа*(отнася се за Сплит системите) на потребител е длъжен да гарантира, че тя се инсталира от квалифициран и сертифициран специалист. На практика това означава, че няма да бъде възможно да се продават тези термопомпи по същия начин, както преди. „Това дава на всички професионални инсталатори отлична възможност да продават комбинация от един добър продукт, квалифициран монтаж и цялостно решение за отопление на дома.” Очакваме тази тенденция да се наложи и в останалата част на европейския пазар. 

НОВ ПАЗАР

Новата гама открива нов пазар за нашите партньори. До сега малко инсталатори можеха да предложат добро решение за къщи с централно отопление на ток, без да предлагат радикални промени. „Вече е възможно за всички монтажници на NIBE AB да предлагат решение със същата увереност в качеството и комфорта, както досега са давали на нашите продукти за системи базирани на вода. Ние тестваме всички наши външни тела в лабораторията ни с екстремни условия, както и за работа в реални условия при възможно най-суровия климат. 

И разбира се, ние имаме същите гаранции и гаранционно осигуряване като за останалата част от нашата гама продукти.”

„ Може да се каже, че по много начини това е златна възможност ...”

 NIBE™ ARIA


• Три размера с капацитет, който да удовлетвори всички потребности
• До приблизителто 180 m2
• Инверторно задвижване
• Дистанционно управление чрез App
• Дистанционно управление със сензор за стаята
• Оттичане на конденза
• Изпитани при шведските зимни условия