Геотермални термопомпи

No flashplayer installed. Click here to download.;

Слънчева топлина, събрана в земната кора - обширен резерв от енергия, който само чака да бъде усвоен!

Погледнете през прозореца.Какво виждате?Улицата?Отсрещната къща?Дървета и поля? Ние от NIBE виждаме безплатен източник на енергия-земята!

С  помощта на геотермална термопомпа слънчевата енергия,акумулиранав земята може да бъде  събрана и използвана за отопление в дома Ви!

Ето как.

Топлината се натрупва под земята още от първите пролетни дни,когато повърхността на земята  започва да се размразява,до разгара на лятото,когато лъчите на пролетното слънце проникват дълбоко в нея.По времето,когато есенните листа започват да падат,в земята се е запазила достатъчно енергия за отопление на къщата Ви и в най-студената зима.Термопомпата улавя и усъвършенства  тази получена по естествен път  топлина,така че,дори ако лятото е влажно и студено,може все пак да осигури достатачно енергия,за да поддържа приятна температура в дома Ви.

Ако в определен момент стане прекалено горещо,същата система може да се използва за охлаждане.Базирайки се на по-ниската температура под земята(между 4 и 12 градуса),пасивното охлаждане също използва собствените ресурси на природата,само че за охлаждане,вместо за отопление.

Удивително е,но е истина!Знаем го,защото в Швеция повече от 30 години използваме технологията на термопомпите!

Защо да изберете геотермална помпа?

Пестите пари!

Монтиането на геотермална термопомпа NIBE може да доведе до намаляване на разхода на енергия с до 80%.Това се дължи на факта,че геотермалната термопомпа използва земята,повърхностния слой почва или близко езеро като основен енергиен източник,а всички тези видове енергия са безплатни.

Въпреки,че термопомпата няма да се изплати през първия месец,ще забележите веднага финансовите предимства,тъй-като сметките Ви за отопление ще бъдат доста по ниски.

Освен това ефективността на последното поколение геотермални термопомпи на NIBE (те имат особенно висок работен диапазон)оказва положително влияние върху скоростта на връщане на инвестицията Ви.

Намалявате въглеродния си отпечатък!

Втората причина да изберете геотермална термопомпа NIBE е,че тя е изключително екологична.Чрез преобразуване на слънчевата енергия от земята в топлина за отопление и снабдяване с топла вода на дома Ви,геотермалната  термопомпа осигурява много по-малки количества на СО2 в сравнение с традиционната система за отопление на базата на изкопаеми горива.

Някои  правителства и регионални власти предлагат субсидии на собствениците на жилища,за да преминат от отопление,базирано на изкопаемо гориво,към по-модерен източник на възобновяема енергия.Тъй като геотермалните термопомпи вече официално са класифицирани като възобновяема енергия,не би могло да има по добър момент за промяна!